NAZOMER

Standard

Nazomer, de periode van begin september tot half november, waarin het nog best zomerachtig kan zijn. Weliswaar daalt de gemiddelde middagtemperatuur van ongeveer 20 graden naar 9 graden en heb ik mijn zomer dekbed vervangen voor de iets dikkere en slaap ik in pyjama, dat deed ze anders nooit kan mijn man zeggen, maar er zijn ook regelmatig periodes die volledig aan de zomer doen denken! Als ik onderweg ben in mijn auto op het middaguur als de zon schijnt en ik de arko gebruik, alle ramen kunnen in de open stand en bij de eerst volgende gelegenheid mijn vest uittrek en spijt heb dat ik mijn laarzen vanmorgen aangetrokken had wordt het echt mega warm.

Nog met de zonnige vakantie herinneringen in mijn hoofd waarvan ik nog een leuk vakantiefotoboek wil maken ben ik af en toe al bezig met de winter. De verkoeling en dat komt echt door mijn innerlijke thermostaat, deze heet “De Overgang.” Wat een gewenning was dat om met een opvlieger in de volle 30/35 graden Kroatische zon te vertoeven. Wat was ik blij dat ook daar het weer wat minder warm/zonnig was, dan in andere jaren wat wij gewend waren. Ik heb genoten….Wat echt naar was vond ik de beleving van zweten overal. Zit ik heerlijk met manlief en zoonlief op een prachtige locatie te eten kan ik onder mijn stoel een bak neerzetten wat mijn vocht opvangen kan. Ter plekke zou ik mij een ICE bucket challange toewensen. Dit was echt niet leuk. Met de hittegolf hier in Nederland lagen wij daar languit op een luchtbed in de zee of namen wij een verfrissende duik in het zwembad, de omgeving is dan toch mega genieten en ik vind het daar aangenamer vertoeven, daarna werd het weer thuis wisselvallig en koel de afgelopen periode met veel regen, nu is het toch echt de beurt voor een nazomer van september tot en met eind oktober. Deze moet er voor zorgen dat wij nog even lekker kunnen na zomeren. Wandelen of fietsen in het avondzonnetje is toch mega genieten.
Wij in de achtertuin, daar hebben we nog niet veel vertoefd. Lijkt me een goede deal van mij mag je nog wel een tijdje blijven hoor, ZON! Misschien zelfs nog wel met een BBQ-tje. In ieder geval aan het einde van de dag nog even met een lekker drankje in de avondzon kunnen zitten achterin ons tuin. Nog even relaxen na een dag werken voor manlief. Is het niet in de achtertuin dan op ons fiets door Dongen city of wandelend wat wij erg weinig doen.

Dat relaxen ging dit weekend overigens ook best aardig. Leve http://www.groenstraat.nl. Ik kan het iedereen aanraden. Logeerde wij in de pipowagen bij minicamping De Groenstraat en bij de ezels Grover, Pixie en Pery.
Zei ik zondagochtend tijdens het ontbijt nog tegen mijn Lief dat ik toch wel erge behoefte had aan even helemaal niets, die rust daar deed mij zo goed na weer een hectische periode, waarin de sneltrein niet stil staat. Het ene is nog niet voorbij en het andere volgt alweer. Werkelijk een lig momentje in de achtertuin en een terrasmoment met een drankje in de zon hebben we nog maar beleefd. Is dit nazomeren, 2014?

Dat weekendje hadden we wel verdiend -vonden, we- na onze super inzet voor de 3 kanjers met die grote oren! Maar, eerlijk is eerlijk, ook met de meest overheerlijk ontbijt in ons poppenhuis en een smakelijk diner bij de Fam van de Ouweland. We hebben meer dan genoten, bijgetankt, -gekletst, -gelachen en wat je zoal nog meer doet als je besluit even de wereld ‘buiten te laten’; een top weekend!

Ik blijf toch echt stug volhouden, en geniet van de nazomer. Ook al klaagt iedereen steen en been dat de herfst is begonnen.

Comfortabel in pyjamabroek, shirt met lange mouwen en favoriet gebreid lang vest, in mijn favoriete horizontaal houding, mijmer ik een beetje over gisteren. Ik word bijna warm bij de herinnering. Bijna hè…

Wat was het heerlijk, lekker in mijn luie stoel, in de zon, uit de wind, vergezeld van een drankje, tijdschrift en de zonnestralen, WARM..kon het niet meer volhouden. De heren zaten binnen, genietend van het voetbal op tv en de whapp met vriendinnetje en vrienden.

Vandaag was echter net even anders en gingen bij thuiskomst ineens de kaarsjes aan én zo ook de verwarming. In de kou zitten is zo ‘armoedig’, ook in augustus! Al gaat het me dan wel weer net te ver om gelijk de elektrieke onderdeken aan te zetten. Hoewel, het ligt er al op, geloof me en was in gebruik tot het afgelopen week toch wat warmer bleek.

Ach, misschien ligt het ook wel gewoon aan het feit dat we een beetje moe zijn alle twee, dat kan natuurlijk ook. Als je moe bent, heb je het nu eenmaal eerder koud, toch?

‘Een bad zou nu ook wel lekker zijn’, hoor ik mijn lief zeggen. ‘Wil je een kopje thee misschien? Avondthee?
Goh, dat voelt eigenlijk best wel weer heel erg knus. Gezellig saampjes een kopje hij koffie en ikke thee drinken. Net even anders dan een drankje op een zwoele nazomeravond, maar ja, dat mag de pret niet drukken.

Wat de pret wel een heel klein beetje drukt, is dat mijn werk ophoudt te bestaan en als manlief -na een lange, drukke, vermoeiende dag werken- thuiskomt, uit de auto stapt, bij mij aan tafel plaats neemt en net voordat we friet willen gaan bakken te horen krijgen van onze zoon in tranen, ‘dat onze schoondochter in verwachting is en je ineens tot de conclusie komt dat je Opa en Oma gaat worden.’

Wij vonden het eigenlijk ook best wel grappig, zo’n ‘prulleke’, precies nu en dat liet onze andere zoon ook merken. Hij had een smile van oor naar oor. En echt, geloof me, wat nog vreemder is, is dat alleen juist de gehele zwangerschap van 9 maanden in nog géén maand wordt beleeft. Onze schoondochter is morgen 39 weken zwanger!

WAT EEN SNELTREIN….

en als we deze perron verlaten en overstappen naar perron van ons jongste dan is dat ook niet te snappen dat wij dit niet eerder hebben laten onderzoeken. Zijn uitslagen in het ziekenhuis is 100 % ADD met misschien wel ODD erbij. De uitslag van de QB-test laat zien dat hij 0% ADHD heeft, maar dat is een moment opname die door onze jongste zoon zonder en met medicatie foutloos gemaakt werd. Na goed overleg hoe hij het met medicatie had ervaren die uren wil deze arts toch proberen om te kijken wat het doet met jou!
Deze sneltrein moet nog een lange reis maken van 4 weken.
HÈ, WAT LEKKER NA ZOMEREN!!!

About ursula67

Iets over mij! Schrijven, schrijven ik wil alles vastleggen, fotograveren bang om te vergeten. zelfs dat lukt mij niet eens meer nu om alles wat ik wil schrijven op te schrijven er gebeurd zoveel met mij. Ik doe mijn best! Over mij 1967.......lang geleden Zal ik maar bij het begin beginnen waren er eens 2 verliefde mensen, net getrouwd en samen op vakantie in Italië met de tent, LOVE, IS IN THE AIR...tja, wat wil je de zon, zee en prachtige omgeving zorgde voor hen voor de gezelligheid en zij werden verrast. Gewenst dat was ik zeker, al was dit misschien nog niet de planning,,,Tadaaaaaaaaaaaa, zij konden mij na 9 maanden ontvangen in hun appartement in Kruiken zeikers stad. Hoera een MEISJE en 2 dagen later waren zij 1 jaar getrouwd!! Ursula 1967

Leave a comment