De beste 2 maanden van mijn leven

Standard

De beste 2 maanden van mijn leven
September en oktober, de 2 beste maanden van mijn leven en nu zul je misschien wel denken, ‘Hoe is dat nu mogelijk, want er is zoveel gebeurd.’ Dat klopt als een bus, er is heel veel gebeurd, verdriet en vreugde er was geen tijd om even op adem te komen en toch HET ZIJN DE 2 BESTE MAANDEN VAN MIJN LEVEN!

Per 1 september kreeg ik de tijd om voor mijzelf te gaan, ik melde mijzelf beter en wil door met een gelukkig leven waarin ik niet mijn onzichtbaar ziek zijn voorop zal zetten. Mijn werk stopte door het tekenen van een vaststellingsovereenkomst en hierdoor kreeg ik de tijd tot 1 november om voor mijzelf te gaan, daarna zal de WW gaan starten met daarbij de sollicitatieplicht waar ik eigenlijk ook nog best de zin in kan vinden.

Ik wilde mijn huis gaan ruimen en schoonmaken! Ik starte met onze hal en dat ruimde al lekker op! De zolder zou daarna aan de beurt zijn, maar die kans is er niet meer gekomen. Op vrijdag 5 september kwam onze zoon naar beneden met hele rode ogen van het huilen keek hij ons aan en letterlijk stond hij daar met zijn handen in het haar te vertellen dat zijn vriendin zwanger is van hem. Zijn wereld storte ineen….

Wij keken elkaar aan, mijn God, ons Anouk zwanger….??? We hebben alles laten vallen en onze zoon de aandacht gegeven. Dit moet even bezinken ook bij ons! Mijn hemel…..een baby op komst.

We zijn gaan eten en zoals wij dat altijd kunnen, van iets negatiefs weer het positieve ervan inzien, zagen wij er de grap al van in. Hij => Opa en ik => Oma en onze zoon => papa en ons jongste => oom.

Hij was ook de enige die gelijk zei: “Ik vind dat niet erg hoor, om oom te worden, sterker hij vertelde het met zo een grote glimlach op zijn gezicht.” Waarop ik het alleen maar kon beamen, dat dit dan toch 10 jaar eerder komt dan verwacht!!! 10 jaar eerder mogen genieten van een kleinkind!!!

Maar onze zoon was er altijd nog niet gerust op, zijn toekomst zakte in duigen en hij dacht alleen maar hoe moet ik haar NU groot brengen? Net af gestudeerd voor licht technicus en werk zoekende, manlief sprak nog steeds op hem in met alle goede bedoelingen, stel dat ze nog vroeg in de zwangerschap is kun je nog kiezen voor abortus!

Ik heb zijn schoonmoeder gebeld met de vraag of het goed is als wij met onze zoon meerijden naar Berlicum om samen te zijn en dat was meer dan wenselijk! Zo gezegd, deden wij ook na het eten met z’n 3-en de auto starten en ik hoorde mijn 2 mannen samen praten! Zelf had ik nog wat informatie te horen gekregen van de moeder van mijn schoondochter en die gedachten hielden mij goed bezig!

Wij kwam binnen en begroette hen! Onze schoondochter zat in de woonkamer! Onze zoon ging snel naar haar toe en ik heb snel informatie in gewonnen. Onze schoondochter bleek al 32-34 weken ver te zijn met haar zwangerschap! Dit is nog niet bekend bij onze zoon en dat ben ik heel voorzichtig gaan vertellen. Met zijn allen zaten wij met een bakje koffie bij ze en spraken we over dat wat komen gaat!

Zij worden ouders van een kleine….andere opties zijn van de baan!

Dan zie je hen heel snel stappen maken naar volwassenheid en toen zij ook zichzelf af gingen vragen of alles wel oké zal zijn met hun kleintje, dat was het moment dat wij als aanstaande opa’s en oma’s toch ook wel van deze nieuwe titel mogen gaan genieten!

We stapten in een sneltrein……….het leek wel een rollercoaster voor ons allemaal. Mijn God, vrijdag de bekentenis, de maandag erna alle onderzoeken waarbij ook wij bij een echo in het ziekenhuis aanwezig kondenk zijn. Daar werd bekend dat de zwangerschap al 38 weken zou zijn. En dat de kleine het heel erg goed maakt. Binnen een week was bij ons schoondochter thuis alles geregeld. Haar kamer klaar, de babykamer klaar! Zij kunnen ook nog gebruik maken van hun eigen douche! Alles was er en nu wachten op!!!!

Tess onze kleindochter is precies 2 weken later op 19 september 2014 om 18:04 uur in het Jeroen Bosch Ziekenhuis geboren en ook de oma’s waren er bij aanwezig! WAT EEN BIJZONDER MOOIE ERVARING IS DAT GEWEEST. En Tess maakt het geweldig goed.

Dan is er tijd van beschuit met muisjes smeren en smikkelen! Vele foto’s worden er gemaakt en met de kersverse jonge ouders gaat het bijzonder goed naar omstandigheden. Veel moest er geregeld worden wat onze zoon allemaal op zich heeft genomen tussendoor! Samen slapen ze nog 2 nachten in de kraamsuite. Dan mogen ze naar huis.

In de weken die voorbij gaan zit er naast de vreugde van Tess ook nog de nodige spanningen voor ons jongste zoon! Wat een narigheid allemaal………….het duurt té lang. Hij heeft de diagnose ADD/ODD gekregen en wie weet wat nog meer erbij komt met de tijd. Medicatie doet wonderen NU, want dat was het na een paar weken nog niet. En we moeten wachten op therapie voor hem. Op school zijn de punten de betere kant op gegaan, dat hebben we gewonnen met van KB => BB en ondanks dat Londen reis voor jou niet door is gegaan heb je nu wel nog een kans gekregen om je stage nog ergens te lopen!

Dan komt er dat we nu 2 maanden verder zijn……….mijn huis is niet geschilderd en de zolder is ook nog niet opgeruimd. Ik dacht ik maak in deze 2 maanden mijn huis netjes dan zal mijn hoofd ook leeg zijn!!!

HELAAS,,,,,daarvoor zijn er nu wel veranderingen gekomen! Tess een geweldig kraamfeest gehad, ons jongste heeft een stukje vertrouwen gekregen dat het toch nog goed gaat komen en ons oudste heeft misschien wel werk bij Sivomatic bij z’n pa en voor de toekomst staan ze ingeschreven in Dongen voor een woning om daar als gezin verder te leven….en ik

Als ik vanaf 3 november in de WW ga en mag gaan solliciteren kan mij die drukte niet veel meer schelen, want wat is nu mooier om straks de baan op vrijwillige basis te mogen verrichten dat heet als

OPPAS OMA

Dat is toch genieten…!!!

About ursula67

Iets over mij! Schrijven, schrijven ik wil alles vastleggen en het lukt mij niet eens meer nu om alles wat ik wil schrijven op te schrijven er gebeurd zoveel met mij. Ik doe mijn best! Over mij 1967.......lang geleden Zal ik maar bij het begin beginnen waren er eens 2 verliefde mensen, net getrouwd en samen op vakantie in Italië met de tent, LOVE, IS IN THE AIR...tja, wat wil je de zon, zee en prachtige omgeving zorgde voor hen voor de gezelligheid en zij werden verrast. Gewenst dat was ik zeker, al was dit nog niet de planning,,,Tadaaaaaaaaaaaa, zij konden mij na 9 maanden ontvangen in hun appartement in Kruiken zeikers stad. Hoera een MEISJE en 2 dagen later waren zij 1 jaar getrouwd!! Ursula 1967

3 responses »

  1. Wauw, wat een achtbaan! Dat is niet niks in twee maanden tijd. Ik hoop dat het jullie allemaal goed gaat en dat de jonge ouders snel kunnen wennen aan hun nieuwe rol.
    Geniet van jullie kleindochter. Wat een cadeautje!

    • Dank je wel, Karin wat een lieve reactie. Ik heb de vreselijke details achterwegen gelaten wat ons is overkomen, daar loop ik niet mee te koop! Al smullen vele lezers wel van de leed van een ander. Ons kleinkind is nu 6 weken bij ons en nog altijd omringt door zoveel liefde, mogen we ook best zeggen, dat ze het super goed doen als kersverse ouders op deze rose wolk! Wat is ze mooi en lief en haar lachjes dat is nu zo genieten. Echt een wonderkind!En doet ons allemaal zó goed! Hopelijk dat de rust nu wederkeerd al zal het ons huisje voorbij gaan, want het is al zolang geleden dat wij niet eens meer weten wat dat is om het rustig te hebben. Als dat maar niet saai wordt, hahaha Groetjes

    • Dank je wel voor je lieve reactie van lange tijd terug. Ik ben een gelukkig mens en geniet met volle teugen van het omageluk het gaat hen ook bijzonder goed samen. Groetjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s