TIJD VOOR WINTERSE WARMTE!

Standard

Dan bedoeld men buiten de kou en binnen de warmte van een haard dat brandt of de warme sfeervolle inrichting met kaarslicht. Wanneer de dagen korter worden en de avonden langer begint het verlangen naar ‘de zon’ te kriebelen. De regen klettert tegen de ramen en de wind waait door de kieren van mijn voordeur, tegen de gevel aan van ons huis of ik de kou voel binnen. Ik krijg deze dagen allerlei ideeën te zien via Printerest. De zomerse warmte is dan echt voorbij, maar het lijkt alsof ik alleen maar drukker ben. Want als de dagen korter worden besef ik, ik kom uren te kort op een dag. In de winter maken wij plannen om leuke, niet afgewerkte zaken klaar te maken. Maar hier zijn wij niet alleen in de wintermaanden mee bezig! We stellen ze gewoon uit, door tijdsgebrek. De romantiek van de winter.

DE ROMANTIEK VAN DE WINTER

Een vuur van brandend hout in de winter in onze achtertuin vind ik persoonlijk altijd wel iets hebben. De rook hoort daarbij. Het is vroeger donker en dat geeft buiten een warme sfeer en dat is binnen niets minder. Ook hier zijn de warm gedimde lampen ons veelal uit (mahonie/koloniaal) hout bestaande interieur decor voor gezelligheid die je alleen in de winter ervaart. Het zijn de aarde tinten die mij dat gevoel van warmte geven. Toch is en blijft het zo fijn dat zijn ideeën in de winter groeien en het er nog niet van komt, marshmallows branden bijvoorbeeld met ons Tess, eigenlijk best wel jammer, want wij hebben zo veel te bieden aan warmte in de winter.

Winter barbecue VS stamppotten

Manlief bedacht een 3-poot boven vuur en ik zie de winterse bbq geboren worden. Natuurlijk is dit mogelijk, in onze gedachten groeien die leuke dingen. Laatst zag ik weer wat voorbij komen, ‘De Ofyr’ is bij mij toch favoriet. Waarom? Omdat in de Ofyr in het midden een vuur brandt voor warmte en gezelligheid en op de rand kan er vlees bereid worden, dus erg geschikt voor een barbecue in de winter.

Wat ik ook graag maak en eet is stampot. En dit laatste blijft toch mijn persoonlijke favoriet als het gaat om een lekkere winterse kost. Ik lust ze allemaal even graag, manlief heeft als voorkeur de zuurkool stampot. En als ik dan moet kiezen tussen een barbecue en stampot dan houd ik het lekker bij dat oer Hollandse ‘prakkie’.

Máár dan is daar ineens een héél andere warmte in deze winter. Een warmte die nog nooit eerder zó vroeg al is gemeten. Februari 2019, tikte een temp aan van 19°. Ook genieten, dat is zeker waar, andere kleding en schoeisel, dit voelt dan ook gelijk heel anders, dag stampot ik geniet van de zon en vanavond een salade.

About ursula67

Iets over mij! Schrijven, schrijven ik wil alles vastleggen en het lukt mij niet eens meer nu om alles wat ik wil schrijven op te schrijven er gebeurd zoveel met mij. Ik doe mijn best! Over mij 1967.......lang geleden Zal ik maar bij het begin beginnen waren er eens 2 verliefde mensen, net getrouwd en samen op vakantie in Italië met de tent, LOVE, IS IN THE AIR...tja, wat wil je de zon, zee en prachtige omgeving zorgde voor hen voor de gezelligheid en zij werden verrast. Gewenst dat was ik zeker, al was dit nog niet de planning,,,Tadaaaaaaaaaaaa, zij konden mij na 9 maanden ontvangen in hun appartement in Kruiken zeikers stad. Hoera een MEISJE en 2 dagen later waren zij 1 jaar getrouwd!! Ursula 1967

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s