In één klap

Standard

Bijna weer

13 juni, een dag dat mijn zwager jarig is, uitgerekend hij er op uitgereden kwam, die dag zal mij altijd de herinnering geven van verandering.
In 2001 net klaar van mijn werk, reed ik rond het middaguur in de Wilhelminastraat in onze auto met een snelheid van rond de 50km. per uur op huis aan, tot ik op die weg het tweede kruispunt naderde…..daar ging het helemaal mis.
[Auto-ongeluk]
NU, 17 jaar later ondervind ik er nog alle dagen de lichamelijke klachten van. Jarenlange ellende. 2016 kreeg ik bij de fysiotherapeut te horen dat men toch sterk vermoed dat ik een ‘whiplash’ eraan over heb gehouden met veel hoofdpijn, spierspanningen, zenuwbeschadigingen waardoor de zenuwpijn altijd prikkelend aanwezig is in mijn arm en met die sterk aanwezige tinnitus ofwel in beiden oren de oorsuizingen.
17 jaar geleden werd ik door een voortvluchtige auto van rechts behoorlijk hard geraakt. Deze reedt zó hard, waardoor ik schuin de andere weg helft overstak, tussen twee paaltjes door, frontaal tegen een stenen muur aan de linkerkant tot stilstand kwam. Door die klap van rechts blokkeerde mijn gordel niet en heb ik de vooruit hard geraakt met mijn hoofd. Hij, [de piep] was sinds februari dat jaar een voortvluchtige moordenaar uit Uden en werd achterna gezeten door 5 zwarte wagens van een arrestatieteam, die zag ik via mijn achteruitkijkspiegel achter hem aanrijden, seconden…. Het ging zo snel.

Daar waar men eigenlijk had moeten stoppen, omdat men een woonwijk in reedt …..werd niet naar gehoord. Ze hadden hem nu….! En ik….ik kreeg de gigantische klap, de dag erna kwam een inspecteur van moordzaken op bezoek en zwijgplicht opgelegd. Fuck…..The rules in Nederland.

[Auto Total loss, over 2 weken vakantie. “Alles komt goed…!” zei meneer de agent van het arrestatie team]

Jaja…. Ik was hun held.

Door mij was hij erbij! En van een kale kip kan ik niet plukken en bij de politie viel niets te halen ik kreeg zwijgplicht. 1000 euro heb ik gekregen aan smartengeld en net als hij LEVENSLANG……!
Levenslang, zal ik verder moeten leven met mijn lichamelijke klachten die vanaf die dag door dat trauma nog eens vele malen verergerde en hinderlijk aanwezig waren en voor iedereen onzichtbaar!
Vanaf toen werd alles vele malen erger
Vanaf toen was er ook het onbegrip bij mijn toemalige huisarts
Vanaf toen werd ik een heel ander mens
Dat was toen……13 juni 2001
#mijnleven #onzichtbaarzyk

About ursula67

Iets over mij! Schrijven, schrijven ik wil alles vastleggen en het lukt mij niet eens meer nu om alles wat ik wil schrijven op te schrijven er gebeurd zoveel met mij. Ik doe mijn best! Over mij 1967.......lang geleden Zal ik maar bij het begin beginnen waren er eens 2 verliefde mensen, net getrouwd en samen op vakantie in Italië met de tent, LOVE, IS IN THE AIR...tja, wat wil je de zon, zee en prachtige omgeving zorgde voor hen voor de gezelligheid en zij werden verrast. Gewenst dat was ik zeker, al was dit nog niet de planning,,,Tadaaaaaaaaaaaa, zij konden mij na 9 maanden ontvangen in hun appartement in Kruiken zeikers stad. Hoera een MEISJE en 2 dagen later waren zij 1 jaar getrouwd!! Ursula 1967

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s