ik maak mezelf mooi, niet de reuma

Standard

Ik ben zoveel mogelijk aan het genieten
Door Ursula
Voor iedereen is het leven zo gewoon. Je leeft in de sleur van alle dag, je rent van hot naar her om steeds maar weer ergens op tijd te zijn. Uiteindelijk vergeet je te genieten van alles om je heen. Je wordt boos op het weer, boos op je werk, boos op mensen om je heen. Dat is ergens natuurlijk wel logisch met onze hedendaagse, drukke maatschappij.
Leven met chronisch pijn en vermoeidheid is niet altijd makkelijk geweest. Vaak heb ik me ook angstig gevoeld. Ik vond mezelf een ramp. Ik was bang voor alles om mij heen, want ik ben anders dan anderen. Ik was bang dat mensen me raar vonden of over mij gingen roddelen. Dat soort doemgedachtes had ik altijd toen ik mijn lichamelijke klachten nog niet accepteerde. Niet gek ook dat ik, toen andere vroeger flink over mijn grenzen konden gaan, mijn zelfvertrouwen een extra deuk opliep.

Een prachtmens
Eén van de voordelen van het leven is dat je gaandeweg meer levenservaring krijgt. Ik koos voor extra hulp omdat het mij alleen niet zou lukken, daardoor leerde ik omgaan met de dingen van mijzelf die misschien minder mooi lijken. Je leert ‘omdenken’, je leert jouw krachten kennen. En eigenlijk, als je dan stiekem even heel diep vanbinnen kijkt, naar iets wat je misschien wel diep weggestopt hebt, zie je dat je beperking jou juist mooi maakt. De beperking die ik heb, maakt mij tot wie ik nu ben. Tegenslagen in mijn leven hebben er uiteindelijk ook voor gezorgd dat ik sterker ben geworden. Ik ben, zoals ik vaak van mijn grootste liefde hoor, een heel mooi mens, maar moest dat zelf nog leren zien. Ik keek namelijk zelf altijd naar mijn uiterlijk en naar de imperfecties die bij mijn lichaam horen; maar wie ik ben is niet alleen mijn uiterlijk, maar ook mijn binnenkant. Ik ben een doorzetter, een volhouder, een gedreven en hardwerkend persoon. Ik ben wie ik ben en heel langzaam, stapje voor stapje leerde ik dat in de jaren te accepteren.

Eruit halen wat erin zit
Wat ik zo mooi vind aan mezelf, is dat ik zo ontzettend kan genieten van alles om me heen. Ik ben in de afgelopen jaren een aantal keer hard met mijn neus op de feiten gedrukt. Toen betrapte ik mezelf erop dat ik niet genoot. Life’s a bitch en het leven is zo voorbij, dus moet je eruit halen wat er in zit. Daarom besloot ik het leven drastisch om te gooien over een heel andere boeg om zoveel mogelijk te gaan genieten. Ik ben een mooi en krachtig mens nu ik ook mijn minpunten kan accepteren en ondanks die minpunten alles uit het leven kan halen. Zo heb ik het voorrecht om een aantal prachtige mensen om me heen te hebben.
Sinds ik meer aan het genieten ben, voel ik dat ik er mag zijn. Ik kan genieten terwijl ik in de regen loop, wanneer ik helemaal onder de ezelhaar zit, als ik met de ezels bezig ben, als ik in mijn Fiatje onderweg ben, als het zonnetje er is, of als ik met een oud fotoboek op schoot zit en herinneringen ophaal. Ik kijk op en lach: het leven is mooi, je moet het alleen durven zien.
Tip;
Leren waar het echt om draait in het leven = ‘OMDENKEN’
→←

About ursula67

Iets over mij! Schrijven, schrijven ik wil alles vastleggen en het lukt mij niet eens meer nu om alles wat ik wil schrijven op te schrijven er gebeurd zoveel met mij. Ik doe mijn best! Over mij 1967.......lang geleden Zal ik maar bij het begin beginnen waren er eens 2 verliefde mensen, net getrouwd en samen op vakantie in Italië met de tent, LOVE, IS IN THE AIR...tja, wat wil je de zon, zee en prachtige omgeving zorgde voor hen voor de gezelligheid en zij werden verrast. Gewenst dat was ik zeker, al was dit nog niet de planning,,,Tadaaaaaaaaaaaa, zij konden mij na 9 maanden ontvangen in hun appartement in Kruiken zeikers stad. Hoera een MEISJE en 2 dagen later waren zij 1 jaar getrouwd!! Ursula 1967

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s